mercredi 28 avril 2010

Social Campaign Part II

Ο Emmanuel Guibert είναι αναμφισβήτητα ένας ταλαντούχος δημιουργός, . Μετά από το πολύ καλό ALAN’S WAR, η First Second πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα ακόμα πόνημα του Guibert. Πρόκειται για το THE PHOTOGRAPHER, ένα ιδιαίτερο εγχείρημα συνδυασμού φωτογραφίας και comic, μάλλον καλύτερα σχολιασμού ρεαλιστικών φωτoγραφιών με comics.

O Guibert, όπως και στο ALAN’S WAR, εμπνέεται και πάλι από τη ζωή και το έργο ενός φίλου του. Αυτή τη φορά η έμπνευση προέρχεται από το φωτογράφο Didier Lefevre, ο οποίος ταξίδεψε στο Αφγανιστάν το 1986 μέλος μιας αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Ο Lefevre απαθανάτισε με το φακό του σε πάνω από 4.000 φωτογραφίες τη ζωή στη Zaragandara μια επαρχία στο βόρειο Αφγανιστάν την εποχή της Σοβιετικής κατοχής και την ιστορία μιας ομάδας γιατρών και νοσοκόμων που ταξιδεύσαν μέχρι εκεί για να προσφέρουν ό,τι μπορούν. Ο Guibert σκηνοθετεί τις φωτογραφικές αναμνήσεις του φίλου του και τις ντύνει συμπληρώνοντας τα κενά με καρέ comics.

2 commentaires:

  1. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό ένα κόμικ που,συνήθως,παρουσιάζει κάτι φανταστικό,με μία εικόνα ξαφνικά να μας επαναφέρει στην πραγματικότητα σα να μας λέει "Να,ορίστε όλα αυτά έχουν γίνει".Αξιόλογη η δουλειά αυτού του ανθρώπου.

    RépondreSupprimer
  2. kai mena afto m arese gt exei mesa thn meixh... fwto kai skitso. kai mena m aresei p ta anamignyei. episis m aresei i fwtografia poly!:) exairetiki doyleia!

    RépondreSupprimer