mercredi 12 mai 2010

Διαγωνισμός Comics Αποστολή Νερό από την Coca Cola

Σχετικά με το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό»

To Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα, (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas) στο πλαίσιο της δέσμευσης του για υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων και των πρώτων υλών για τη διασφάλιση μιας Βιώσιμης Ανάπτυξης, ξεκίνησε το 2006 το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» που έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζόμενων και όλων των Ελλήνων σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση και τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Με σύνθημα «Νοιάσου για το νερό», το πρόγραμμα προτρέπει:
· να μάθουμε περισσότερα για το μοναδικό αυτό αγαθό
· να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία του για τη Ζώη στον πλανήτη
· να ενημερωθούμε για πρακτικούς τρόπους περιορισμού της αλόγιστης κατανάλωσης.
· να αλλάξουμε νοοτροπία σχετικά με την καθημερινή χρήση του.

Το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» υλοποιείται με την υποστήριξη του Μεσογειακού Σκέλους της Διεθνούς Σύμπραξης για το Νερό (GWP: Global Water Partnership – Mediterranean Division ).

Στο πλαίσιο του προγράμματος, έχουν πραγματοποιηθεί οι ακόλουθες ενέργειες:
· Καμπάνια Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε Μ.Μ.Ε. (Τηλεόραση, Ραδιόφωνο και Έντυπος Τύπος)
· Διανομή πάνω από 800.000 Ενημερωτικών Εντύπων
· Καμπάνια Ενημέρωσης σε συνεργαζόμενους φορείς, ενώσεις και οργανισμούς μέσω της χρήσης του διαδικτύου
· Δημιουργία ειδικού portal στο Ιnternet (www.apostolinero.gr)
· Υποστήριξη και συμμετοχή σε συνέδρια που στόχο έχουν την ανάδειξη και ευαισθητοποίηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μη-σωστής διαχείρισης και προστασίας των υδάτινων πόρων. Το 2009 υποστήριξε το Συμπόσιο για το Νερό, μία πρωτοβουλία του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
· Καθαρισμός σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και την εθελοντική συμμετοχή μαθητών, δασκάλων και εργαζομένων της εταιρίας, τα 2 τελευταία έτη της λίμνης Κερκίνης, ενός από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους της χώρας μας.

O Διαγωνισμός

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Coca-Cola Hellas, στο πλαίσιο του προγράμματος υπεύθυνης διαχείρισης υδάτινων πόρων, «Αποστολή Νερό», ανακοίνωσαν την έναρξη διαγωνισμού comics για νέους δημιουργούς 22 έως 30 ετών.
Στόχος του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των ελλήνων σχετικά τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων στη χώρα μας αλλά και η δημιουργική απεικόνιση του προβλήματος της λειψυδρίας μέσα από τα μάτια των νέων Δημιουργών.
Οι ενδιαφερόμενοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν μία ιστορία κόμικς σχετικά με το Νερό, με πληροφορίες που μπορούν να πάρουν μέσα από το διαδραστικό portal www.apostolinero.gr. Το portal περιλαμβάνει στοιχεία για όλες τις δράσεις του προγράμματος «Αποστολή Νερό» αλλά και για τις γενικότερες πρωτοβουλίες σε θέματα υδάτινων πόρων στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν μέσα από το portal www.apostolinero.gr, με online ψηφοφορία για το κοινό, ενώ ο τελικός νικητής θα αναδειχθεί από κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από σημαντικά πρόσωπα του χώρου των τεχνών.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire