samedi 29 mai 2010

O κος Κάνω Δεν-έκανα!!!



ΑΝΝΑ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ 41070023

ΛΥΔΙΑ ΖΑΝΝΕΤΤΟΥ 41070153

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΣΑΡΗ 41070032

ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΟΜΙΞ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

O κος Κάνω Δεν-έκανα!!!

· ΦΙΓΟΥΡΕΣ:

1η Φιγούρα: Χρώμα μωβ, στρογγυλή, χοντρούλης, χαμογελαστός, με ροδοκόκκινα μάγουλα, περιποιημένος, πλούσιος, αδιάφορος για το τι γίνεται γύρω του, με αυτοπεποίθηση, τυχερός.

2η Φιγούρα: Χρώμα γαλάζιο, αδυνατισμένος, ταλαιπωρημένος, κατάκοπος,λερωμένος, αξύριστος, θλιμμένος, αδύναμος,ζητιανεύοντας για να επιβιώσει, φτωχός

· ΣΚΗΝΙΚΑ:

1ο σκηνικό: πάρκο, δρόμος, παγκάκι, κούνια, πράσινα δέντρα, ήλιος,πράσινο τοπίο, πουγκί.

2ο σκηνικό: σπίτι, παράθυρο, γυάλα γεμάτη με γυαλιστερά νομίσματα, ξύλινη σκάλα

· ΣΕΝΑΡΙΟ:

1ο καρέ: Η μέρα είναι ηλιόλουστη, το τοπίο είναι πράσινο, γεμάτο δέντρα. Στο βάθος φαίνεται μια κούνια, μπροστά της βρίσκεται ένα παγκάκι, που είναι καθισμένη η 2η φιγούρα, η οποία φαίνεται ταλαιπωρημένη, καταβεβλημένη,με χλωμό πρόσωπο, αναζητώντας τροφή και λέγοντας «πεινάω........». Η 1η φιγούρα περπατάει χαρωπή στον δρόμο , χαιρετάει την 2η φιγούρα,ενώ ταυτόχρονα διακρίνει ένα κέρμα πεταμένο στη μέση του δρόμου, τα μάτια του ανοίγουν διάπλατα και γυαλίζουν, ενώ τα μάγουλά του γίνονται ροδοκόκκινα. Κατευθείαν κάνει κίνηση να το πάρει, λέγοντας: « Γεια σου..........Πω!! Πω!! Τι τύχη!!!!». Η οπτική γωνία, που βλέπουμε την ιστορία να διαδραματίζεται είναι κοντά στο πρόσωπο της 1ης φιγούρας.

( Η 1η φιγούρα πήρε τα λεφτά και κατευθύνθηκε στο σπίτι της)

2ο καρέ: Το σκηνικό μεταφέρεται στο σπίτι της 1ης φιγούρας. Στη σκηνή αυτή βλέπουμαι την τυχερή φιγούρα, να ανεβαίνει μια ξύλινη σκάλα, προσπαθώντας να τοποθετήση το κέρμα που βρήκε στο πάρκο, μέσα στην τεράστια γυάλα, η οποία είναι γεμάτη με χρυσά νομίσματα, τοποθετημένη στο κέντρο του δωματίου. Δεξιά από τη γυάλα, βρίσκεται ένα παράθυρο ανοιχτό και στο βάθος φαίνεται η 2η φιγούρα να κείτεται, στο παγκάκι.

(Η 1η φιγούρα, αφού είδε ότι έχει αρκετά χρήματα, σκέφτηκε την επόμενη μέρα να βοήθήσει τη γνωστή του 2η φιγούρα.)

3ο καρέ: Το σκηνικό μεταφέρεται, στο πάρκο. Βλέπουμε την 1η φιγούρα, να κρατάει ένα πουγκί με χρήματα. Ψάχνει να βρεί τη 2η φιγούρα για να τη βοηθήσει και γύρω του εμφάνιζονται πάρα πολλά ερωτηματικά. ( ιδρώνει, απορεί, διερωτάται). Το παγκάκι είναι πλέον άδειο και η 2η φιγούρα εξαφανισμένη.

(Η 1η φιγούρα δεν βρήκε την 2η φιγούρα και εγκατέλειψε το πάρκο στεναχωρημένος)

4ο καρέ: Εμφανίζεται η 2η φιγούρα, σε μορφή αγγέλου, γεμάτη λάμψη, δίνοντας το μήνυμα., που είναι σε thought ballοon. << ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ>>.

Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε έχει ως εξής: Αφού κάποιος έχει τη δυνατότητα, μπορεί να βοηθήσει ,αλλά πρέπει να το κάνει άμεσα, γιατί τα χρονικά περιθώρια δεν είναι ανεξάντλητα και στενεύουν. Με το να βοηθήσεις κάποιον δεν σημαίνει ότι θα έχεις απώλεια από τις δικές σου απολαβές.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire