vendredi 28 mai 2010

SUPER SOPRANO ADVENTURES by ''The Fairies''





SUPER SOPRANO- ADVENTURES


Η Σοπράνο

Μία γυναίκα 41 ετών η οποία είναι τραγουδίστρια της όπερας. Έχει τραγουδήσει σε όλες τις μεγάλες όπερες της Ευρώπης και της Αμερικής. Έχει μία πάρα πολύ δυναμική αλλά και αλαζονική προσωπικότητα. Είναι υπεροπτική, φιλοχρήματη, ψυχρή και αυτάρεσκη… είναι μία Diva!

Είναι αρκετά κοντή και παχουλή με καστανά μαλλιά και μάτια. Έχει μεγάλα χείλη και μία χαρακτηριστική ελιά στο μάγουλο.

Η Super ηρωίδα

Η super ηρωίδα είναι η σοπράνο που μεταμορφώνεται σε ηρωίδα της νύχτας για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η γυναίκα αυτή είναι εντυπωσιακή, προσιτή, γλυκιά και επικοινωνιακή. Προτεραιότητα της είναι πάντα το καλό των συνανθρώπων της. Κινεί γη και ουρανό για να βοηθήσει όσους τη χρειάζονται.

Φορά ολόσωμη μπορντό εφαρμοστή στολή που της χαρίζει ευλυγισία όταν πετά στον ουρανό. Πάνω στη στολή, στο ύψος του στήθους, είναι αποτυπωμένο το λογότυπό της. Ακόμη, φορά μία μάσκα στο πρόσωπο ώστε να μην αποκαλύπτει ποια είναι στην πραγματικότητα και κρατά ένα μαγικό πουγκί στο χέρι γεμάτο με χρήματα.


Τα ορφανά

Τα παιδάκια που φαίνονται στο καρέ είναι ορφανά και φτωχά. Κυρίαρχο ρόλο στην πλοκή παίζει ένα παιδάκι που χαμογελά. Τα παιδιά αγαπούν πολύ τη Super ηρωίδα γιατί πάντα τους βοηθά δίνοντάς τους χρήματα και παιχνίδια.

ΣΕΝΑΡΙΟ-ΠΛΟΚΗ

Το σενάριο στρέφεται γύρω από μια διεθνούς φήμης σοπράνο, η οποία περιοδεύει σε όλο τον κόσμο δίνοντας συναυλίες στα πιο γνωστά θέατρα. Τα ποσά χρημάτων που είσπραττε σε κάθε συναυλία ήταν αμύθητα, αλλά κανείς δεν ήξερε που τα ξόδευε. Όλοι υπέθεταν πως ‘’πήγαιναν’’ σε φορέματα, τσάντες, κοσμήματα ή ακριβά αυτοκίνητα.. Κάθε βράδυ εξαφανίζονταν και κανείς δεν ήξερε που πήγαινε. Με το που τελείωνε τα κονσέρτα της έτρεχε προς τα καμαρίνια και μετά τρέχοντας το’ σκαγε από την πίσω πόρτα. Η σοπράνο φεύγει λοιπόν από την πίσω πόρτα του θεάτρου, κοιτώντας περίεργα γύρω της μη τυχόν την βλέπει κανείς. Μοιάζει σαν κάτι να κρύβει. Η σούπερ ήρωας βρίσκεται σ’ ένα ορφανοτροφείο και προσφέρει χρήματα, σε μικρά παιδιά. Τα παιδιά την ευχαριστούν. Η σοπράνο φεύγει. Πίσω της βλέπουμε ένα τοίχο με μια αφίσα για επερχόμενη συναυλία της σοπράνο. Ενώ η σούπερ ήρωας φεύγει και πετά στον ουρανό (απογειώνεται), βλέπουμε ένα παιδί το οποίο κοιτά την αφίσα της σοπράνο και προσέχει την ελιά της, ενώ συγχρόνως δείχνει τον ουρανό και την σούπερ ηρωίδα που φεύγει. Αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και το στόμα του είναι ορθάνοιχτο από την έκπληξη.

Όλα τα καρέ μας θα είναι σε extreme long shot, δηλαδή θα φαίνονται ολόκληροι οι χαρακτήρες και θα είναι σε μορφή όψης, δηλαδή δεν θα υπάρχουν διάλογοι, παρά μόνο εικόνες…

ΤΑ ΚΑΡΕ

1Ο ΚΑΡΕ

Η Σοπράνο τραγουδά στο κέντρο της σκηνής μέσα στο μεγάλο θέατρο, ημικύκλιου σχήματος, του οποίου η διακόσμηση είναι σε αποχρώσεις χρυσού και μπορντό. Το θέατρο είναι γεμάτο από εκλεκτούς και καλοντυμένους θεατές που αποτελούν την ελίτ της Νέας Υόρκης. Το κοινό είναι ντυμένο με τουαλέτες και κοστούμια. Η σοπράνο φορά μπορντό φόρεμα υψηλής ραπτικής. Το ύφος της είναι υπεροπτικό και κοιτά ψηλά βγάζοντας μια ‘’κορώνα’’ . Ο κόσμος μαγεύεται από την φωνή της, σηκώνεται όρθιος και την χειροκροτεί με θαυμασμό. Ο φωτισμός στο θέατρο είναι ζεστός- χαμηλός και όλοι οι προβολείς είναι στραμμένοι στην σκηνή, στην σοπράνο και στην ορχήστρα που βρίσκεται ακριβώς πίσω της. Οι κουρτίνες στα πλάγια της σκηνής είναι μεγάλες και μπορντό με χρυσές λεπτομέρειες.

2ο ΚΑΡΕ

Η σοπράνο βρίσκεται στα παρασκήνια του θεάτρου. Τρέχει προς την πίσω έξοδο, η οποία έχει από πάνω της μια φωτιζόμενη πινακίδα με την επιγραφή ΕXIT. Συγχρόνως προσπαθεί με μια κίνηση να βγάλει το φόρεμά της, τραβώντας το στο ύψος του στήθους σαν να το ξεκουμπώνει. Κοιτά πίσω της να δει μήπως την παρακολουθεί κανείς. Ο κόσμος που βρίσκεται στα παρασκήνια (τεχνικοί, μακιγιέρ, θαυμαστές) την κοιτά με έκπληξη και απορία. Κάποιοι από αυτούς κραυγάζουν από θαυμασμό , ενώ άλλοι τρέχουν προς το μέρος της. Τα χρώματα στα παρασκήνια είναι μαύρα, υπάρχουν πολλά μισοτελειωμένα σκηνικά από άλλες παραστάσεις, υπάρχει μια μεγάλη σκάλα και πόρτες που οδηγούν στα καμαρίνια.

3ο ΚΑΡΕ

Βρισκόμαστε σε ένα παλιό και βρώμικο-γεμάτο πράσινη μούχλα- παραμελημένο ορφανοτροφείο, με πολλά διαφορετικής εθνικότητας και ηλικίας παιδάκια. Συγχρόνως βλέπουμε μια χαμογελαστή και πρόσχαρη super-ηρωίδα ντυμένη με μια ολόσωμη μπορντό στολή. Φορά κόκκινη μάσκα και πάνω στη στολή της υπάρχει ένα σήμα, που θυμίζει το μουσικό κλειδί του σολ. Η ηρωίδα κρατά στα χέρια της ένα πράσινο πουγκί γεμάτο με λεφτά, τα οποία και μοιράζει απλόχερα στα παιδάκια κοιτώντας τα. Τα πρόσωπά τους λάμπουν και φωνάζουν όλα μαζί όντας ευχαριστημένα. Τα παιδάκια που φορούν φτωχικά ρούχα, σχεδόν κουρέλια με την έλευση της ηρωίδας δείχνουν ξαφνικά λυτρωμένα…

4ο ΚΑΡΕ

Το φόντο του καρέ είναι στον εξωτερικό χώρο του ορφανοτροφείου, σε ένα γκρίζο και γεμάτο ρωγμές τοίχο. Πάνω του είναι κολλημένη μια φωτιζόμενη από κάτω αφίσα κάποιας επερχόμενης συναυλίας της σοπράνο. Τα παιδάκια του ορφανοτροφείου στέκονται μπροστά από την αφίσα. Κοιτούν με ευγνωμοσύνη την ηρωίδα που πετά στον έναστρο ουρανό σκίζοντας τον ορίζοντα με την μπορντό στολή της, καθώς αυτή κατευθύνεται στο φεγγάρι, έχοντας επιτυχώς επιτελέσει το έργο της.. Ένα από τα παιδάκια, πιο συγκεκριμένα, ένα αγοράκι παρατηρεί την αφίσα. Αντιλαμβάνεται από την ελιά της σοπράνο ότι η super-ηρωίδα που μόλις τους χάρισε χρήματα, είναι το ίδιο άτομο (με αυτό της αφίσας). Τα μάτια του λαμπυρίζουν, είναι γουρλωμένα και στραμμένα στην αφίσα, το στόμα του είναι ορθάνοιχτο από την έκπληξη και ταυτόχρονα το χέρι του δείχνει την ηρωίδα που πετά στον ουρανό (στο πάνω δεξί μέρος του καρέ)…



By ...



Fairy N.1 Tamara Jumaily

Fairy N.2 Dimitra Raftopoulou

Fairy N.3 Anna Ikonomou

Fairy N.4 Stalo Constantinou

Fairy N.5 Alexandra Kontou


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire