samedi 29 mai 2010

COMICS KAI ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διδάσκουσα: Λύδα Τσενέ
Ομάδα: Not to yuppie
Γαρδικιώτη Μαργαρίτα
Ηλίας Βλαβιανός
Καβρουδάκης Φραγκίσκος
Πετρόγγονα Χαριτίνη
Μαρία Λυμπεροπούλου

Τίτλος

«Αβέβαιο Μέλλον»

Σενάριο
Ένα βράδυ στη πόλη όπου το κρύο δεν μονοπωλεί ,καθώς πρωθυπουργικές δηλώσεις υπόσχονται ότι το μέλλον δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο παρά καλύτερο. Σε μια γωνία της πόλης , δύο άστεγοι συζητούν και σχολιάζουν τα νέα αυστηρά μέτρα της οικονομίας.
Η μόνη φωτεινή ανάμνηση μία αφίσα στο τοίχο , που απεικονίζει το ζεστό σαλόνι ενός σπιτιού και η μόνη τους πολυτέλεια ένας φλεγόμενος κάδος που παρέχει ζεστασιά.

Ανάλυση καρέ

1ο καρέ
Σκηνικό: βράδυ , πανοραμικό πλάνο της πόλης.
Διάλογοι: σε όλη την πόλη ακούγονται τα λόγια του πρωθυπουργού : «Υπόσχομαι ότι το μέλλον δεν μπορεί να είναι παρά καλύτερο.»
2ο καρέ
Σκηνικό :Ζεστό σαλόνι ενός πολυτελούς σπιτιού οπού στο κέντρο υπάρχει ένα επιβλητικό αναμμένο τζάκι το οποίο παρέχει το μόνο φώς στο χώρο. Δεξιά και αριστερά υπάρχουν μεγάλες αναπαυτικές πολυθρόνες και ανάμεσά τους ένα μεγάλο μάλλινο χαλί .
Διάλογοι : Δεν υπάρχουν διάλογοι στο συγκεκριμένο καρέ.
3ο καρέ
Σκηνικό : Το σκηνικό του 2ου καρέ επαναλαμβάνεται και στο 3ο . Δεν υπάρχει καμία φυσική παρουσία, παρά μόνο ο διάλογος δύο αντρών ( κάτω δεξιά και αριστερά της εικόνας ).
Διάλογοι: Δύο άντρες μιλάνε.
Άντρας στα αριστερά: «Δώσανε πολλές υποσχέσεις και έχουν κάνει ελάχιστες πράξεις.»
Άντρας στα δεξιά: «Τουλάχιστον έχουμε την ζεστασιά μας.»
4ο καρέ
Σκηνικό: Μέσα σε ένα σοκάκι, βράδυ, δύο ρακένδυτοι άνθρωποι με άθλια εξωτερική εμφάνιση, ζεσταίνουν τα χέρια τους σε έναν τενεκεδένιο κάδο που φλέγεται. Πίσω τους υπάρχουν σκόρπιες, σκισμένες κούτες, ενώ ακριβώς από πίσω τους το ειδυλλιακό τοπίο των καρέ 2 και 3 αποτελεί μόνο μία αφίσα.



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire