samedi 29 mai 2010

Mundial 2010 WINS poverty by PR







Comics κι επικοινωνία
Διδάσκουσα:Λήδα Τσενέ

Ομάδα PR:
Αβραμοπούλου Νάνσυ (41070104)
Βλαχάκη Κωνσταντίνα (41070022)
Δαλέζιος Νίκος (41070098)
Δοκιμάκη Ελένη (41070138)






Το σκηνικό που προτείνει η ομάδα μας για την έντυπη διαφημιστική καταχώρηση σε μορφή comics με θέμα την καταπολέμηση της φτώχιας είναι το εξής: Με αφορμή το Mundial που θα γίνει το καλοκαίρι του 2010 στην Αφρική σκεφτήκαμε να συσχετίσουμε το ποδόσφαιρο με την καταπολέμηση της φτώχιας, με την Αφρική που υποφέρει από φτώχια και πείνα.


Στο πρώτο καρέ θα δείχνουμε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, όπου οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στο Mundial θα παίζουν μπάλα και το γήπεδο θα είναι γεμάτο από φιλάθλους που παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη του αγώνα. Στην εικόνα αυτή θα γράψουμε σε box στο πάνω μέρος του καρέ την εξής φράση: "1 ticket against poverty". Με αυτήν την φράση θέλουμε να δείξουμε τον φιλανθρωπικό σκοπό αυτού του αγώνα. Τα χρήματα που θα μαζευτούν θα πάνε στους φτωχούς της Αφρικής.


Στο δεύτερο καρέ θέλοντας να δείξουμε την αντίθεση με το προηγούμενο θα δείξουμε παιδάκια της Αφρικής που θα παίζουν ποδόσφαιρο έχοντας ως μπάλα ένα χαρτόκουτο. Τα παιδάκια αυτά θα είναι με φτωχά ρούχα, καθώς είναι γνωστό πως ο κόσμος της Αφρικής δεν έχει τα είδη πρώτης ανάγκης, πόσο μάλλον να έχει τα κατάλληλα ρούχα! Δίπλα στα παιδιά θα υπάρχει ένα χαμόσπιτο. Θέλουμε να φανεί ένα τοπίο φτώχιας, εξαθλίωσης. Δεν θα υπάρχουν δέντρα, θα υπάρχει ξηρασία. Στο καρέ αυτό στο πάνω μέρος θα γράψουμε στο box: "At the same time..." Με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε την αντίθεση με το προηγούμενο καρέ.




Στο τρίτο καρέ βρισκόμαστε στο ίδιο τοπίο. Αυτό της εξαθλίωσης. Σε αυτό θα δείξουμε έναν εθελοντή να βγάζει από το πίσω μέρος των φορτηγών μεγάλα κουτιά με είδη πρώτης ανάγκης, όπως φαγητό και νερό, και να τα δίνει στο πλήθος που έχει μαζευτεί. Στο πάνω μέρος αυτού του καρέ πάλι θα υπάρχει ένα box που θα γράφει: "Many tickets save many lifes" . Με αυτή τη φράση θέλουμε να δείξουμε την σημασία που έχουν αυτά τα χρήματα που θα διατεθούν στους φτωχούς της Αφρικής. Όσο πιο πολλοί αγοράσουν εισιτήρια για το Mundial τόσο περισσότερες ζωές θα σωθούν.



Στο τέταρτο και τελευταίο καρέ βρισκόμαστε ξανά στο ίδιο τοπίο της εξαθλίωσης, εκεί όπου άφησαν οι εθελοντές στον κόσμο της Αφρικής τα είδη πρώτης ανάγκης. Τα χαμόσπιτα, οι καλύβες και οι σκηνές θα κυριαρχούν σε αυτήν την εικόνα για να φανούν οι τραγικές συνθήκες επιβίωσης των ανθρώπων που ζουν στην Αφρική. Μόνο που τώρα θα δείξουμε τα παιδάκια χαρούμενα να ανοίγουν τα κουτιά που τους έφεραν οι εθελοντές και να πίνουν νερό, απαραίτητο συστατικό για την επιβίωση τους, και να τρώνε. Και όλος ο κόσμος που βρίσκεται στο μέρος αυτό να δείχνει χαρούμενος που έχει να φάει για να ζήσει.



Έχοντας κάτι επίκαιρο στο μυαλό μας, το Mundial, που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες στην χώρα της Αφρικής που υποφέρει από φτώχια θελήσαμε να βρούμε ένα τρόπο ώστε να συνδυαστεί αυτό με την καταπολέμηση της φτώχιας. Έτσι σκεφτήκαμε ότι εθελοντές θα μπορούσαν να μοιράσουν στον κόσμο που ζει στην Αφρική είδη πρώτης ανάγκης από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τους αγώνες που θα διεξαχθούν στο Mundial. Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό το σενάριο μας έχουμε σχεδιάσει τα τέσσερα καρέ που περιγράψαμε παραπάνω.







Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire