mardi 3 mai 2011

Comicdom Con Athens 2011



Το Comicdom Athens, η μεγαλύτερη γιορτή των comics στην Αθήνα είναι και φέτος γεγονός .Η διοργάνωση άνοιξε τις πόρτες της για έκτη συνεχόμενη χρονιά σε μικρούς και μεγάλους φίλους των comics.To κτίριο της Ελληνο-αμερικάνικης ένωσης στην οδό Μασσαλίας μετατράπηκε για λίγες μέρες σε ένα διασκεδαστικό και ζωηρό comic scene γεμάτο χρώματα και φαντασία. Το Comicdom είναι μια διοργάνωση που με την δύναμη του εθελοντισμού και της δημιουργικότητας νέων ανθρώπων καταφέρνει κάθε χρόνο να εντυπωσιάζει και να ευχαριστεί τους θαυμαστές των comics κάθε είδους. Μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το φετινό Comicdom από την δική μας πλευρά, ως εθελοντές στη διοργάνωση. Να το περιγράψουμε ως μια ιδιαίτερη εμπειρία για εμάς που τα comicsδεν ήταν η αδυναμία μας, αλλά παρόλα αυτά μπήκαμε στο πειρασμό να εξερευνήσουμε και να πειραματιστούμε με ένα νέο είδος αφήγησης μετά από την συμμετοχή μας στο προσωπικό της διοργάνωσης.

Είναι μαγευτικό πόσα πολλά είδη comics υπάρχουν και πόσο διαφορετικά είναι μεταξύ τους, Το φετινό φεστιβάλ φιλοξένησε μία πληθώρα αυτών. Κύριο θέμα ο σκοτεινός ιππότης την Gotham City, Batman “ Yesterday and Tomorrow ”. Ο Batman είναι ένα από τα ευρέως διαδεδομένα comic κάνοντάς το δημοφιλές ακόμη και σε εκείνους που δεν είναι φανατικοί αναγνώστες. Ο Batman είναι ένας χαρακτήρας, ο οποίος δημιουργήθηκε από τον Bob Kane και τον Bill Finger και έκανε την παρθενική εμφάνισή του στο Detective comics. Από τότε μέχρι σήμερα έχει κάνει πολλές πετυχημένες εκδόσεις στα DC comics. Ο σκοτεινός ιππότης δημιουργήθηκε για να πλήξει την κυριαρχία του Superman.

Η έκθεση ακόμη περιελάμβανε, την παρουσία σημαντικών δημιουργών του χώρου όπως David Prudhomme, δημιουργό του Ρεμπέτικου, ενός ιδιαίτερου comicsπου απέσπασε βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Και δημιουργούς ιαπωνικών comics, τα οποία έχουν κερδίσει ένα μεγάλο μερίδιο του Ευρωπαϊκού κοινού, όπως η Sonia Leong, η οποία σχεδιάζει Anime/Manga.

Το φεστιβάλ περιελάμβανε ακόμη, τα περίπτερα στα οποία μπορούσαν οι επισκέπτες να προμηθευτούν συλλεκτικά comics όλων των ειδών. Ακόμη υπήρχε stand για να αφήσει ο κάθε ταλαντούχος και μη, επισκέπτης την δική του δημιουργία. Το αγαπημένο μας σημείο ήταν ο διαγωνισμός Cosplay, ένα χόμπι που κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα και δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από την παρουσίαση των comics με σάρκα και οστά. Με άλλα λόγια θαυμαστές ντύνονται όπως τα αγαπημένα τους comics. Ο εντυπωσιακός αυτός διαγωνισμός στέφθηκε με επιτυχία καθώς είχε μεγάλη συμμετοχή. Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες των διαγωνιζόμενων (τραβηγμένες στα παρασκήνια καθώς η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη για να καταφέρουμε να εισχωρήσουμε).

Captain Jack Sparrow



Η ομάδα της Sailormoon

Catwoman

Είναι εντυπωσιακό πόσο η αγάπη για τα comics και για τον εναλλακτικό αυτό τρόπο αφήγησης μίας ιστορίας κερδίζει τόσο μεγάλο έδαφος σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. …

Ενδιαφέροντα links:

http://www.comicdom-con.gr/

http://www.comicdom.gr/

http://www.youtube.com/watch?v=_dPXO5qtgdk&feature=related


Υ.Γ. : Το spot είναι του 2010 γιατί δεν βρήκαμε της φετινής διοργάνωσης.

NTIM TEAM new generation








Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire