mardi 31 mai 2011

Cartoons & Unisef



Στην διαφημιστική αυτή εκστρατεία ο οργανισμός της Unisef παρουσιάζει μια μικρή ιστορία στην οποία πρωταγωνιστούν χαρακτήρες cartoon με σκοπό να παρουσιάσει το πολύ σημαντικό και ευαίσθητο κοινωνικό θέμα της εκπαίδευσης.

Παρακολουθώντας, λοιπόν, το σύντομο αυτό video βλέπουμε ένα παιδάκι να εργάζεται σε ένα χώρο ακατάλληλο για άτομα της ηλικίας του και να πραγματοποιεί εργασίες που δεν αρμόζουν σε παιδιά. Καθώς λοιπόν το αγοράκι αυτό αναγκάζεται να βρίσκεται εκεί βλέπει ξαφνικά να περνάει από μπροστά του ένα σχολικό λεωφορείο γεμάτο με παιδιά της ηλικίας του τα οποία χαμογελάνε, παίζουν μεταξύ τους και πηγαίνουν για το καθιερωμένο τους μάθημα.

Στην θέα της εικόνας αυτής βλέπουμε το αγόρι ξαφνικά να χαμογελάει καθώς στο πρόσωπο του διαγράφεται αμέσως η έντονη επιθυμία του να βρεθεί και αυτός ανάμεσά τους, μια χαρά όμως που μετατρέπεται σύντομα σε θλίψη μόλις το λεωφορείο απομακρύνεται και αυτός προσγειώνεται και πάλι στην σκληρή και άδικη πραγματικότητα. Ενώ για τους περισσότερους από εμάς η εκπαίδευση είναι ένα δεδομένο αγαθό, όπως είναι και μια ευχάριστη και ανέμελη παιδική ηλικία, αυτό δεν ισχύει για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Η διαφημιστική αυτή εκστρατεία μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολύ πετυχημένη καθώς καταφέρνει να «αγγίξει» το κοινό και να το ευαισθητοποιήσει σε ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό που παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις. Αν και απευθύνεται σε μεγάλους επιλέγει να τους μιλήσει με την πολύ απλή και κατανοητή γλώσσα που αγαπάνε τόσο τα παιδιά, τα cartoon, καθώς πραγματεύεται ένα θέμα που αφορά τα ίδια τα παιδιά. Μεταδίδει το μήνυμα που επιθυμεί χρησιμοποιώντας μόνο εκφράσεις που επηρεάζουν αυτόματα συναισθήματα και συνειδήσεις. Τελειώνει με την φράση «Εκπαίδευση. Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα.» , δηλώνοντας πως όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και οι μεγάλοι που έχουν την δυνατότητα οφείλουν να τους τα παρέχουν επαρκώς.







Oμάδα:4G (Βασιλεία Καρατζά, Αναστασία Αργυροπούλου, Σίβυλλα Βασιάδη, Σουλουτζιδακης Σοφοκλής)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire