jeudi 26 mai 2011

Marvel vs DC

 Ομάδα 3D : Μάρθα Σταφυλάκη,Ιωάννα Κατσιφαράκη,Κατερίνα Πλατή.
Πρίν ξεκινήσουμε να αναφέρουμε διαφορές μεταξύ των δύο εταιριών,θα δούμε την ιστορική τους διαδρομή και τη πορεία τους μέχρι σήμερα...Όσον αφορά τη Marvel είναι αμερικανική εκδοτική εταιρεία κόμικς, η διασημότερη ίσως στον κόσμο και η μεγαλύτερη των ΗΠΑ μαζί με τη DC Comics. Οι χαρακτήρες της είναι πασίγνωστοι, με κυριότερους τον Σπάιντερμαν, τους X-Men, τους 4 Φανταστικούς, τον Χαλκ, τον Iron Man, τον Κάπταιν Αμέρικα και πολλούς άλλους. Αποτελεί κομμάτι της μητρικής εταιρείας Marvel Entertainment.
Η Μάρβελ ιδρύθηκε από τον εκδότη Μάρτιν Γκούντμαν το 1939 με το όνομα τότε Timely Comics. Η νέα εταιρεία κυκλοφόρησε το πρώτο της κόμικς τον Οκτώβριο αυτού του έτους, με τίτλο Marvel Comics. Στη δεκαετία του '50 άλλαξε το όνομά της σε Atlas Comics και τελικά στις αρχές της δεκαετίας του '60 πήρε το σημερινό της όνομα, προς τιμήν του πρώτου της περιοδικού που είχε βγάλει το 1939.
Τότε ήταν που ήρθε και η τεράστια επιτυχία με την δημιουργία από τους Σταν Λι και Τζακ Κίρμπι των "4 Φανταστικών" και την κυκλοφορία το 1961 του Fantastic Four #1 ακολουθούμενη από τη σταδιακή δημιουργία των ηρώων που αποτελούν τον κόσμο της Μάρβελ, το ονομαζόμενο Marvel Universe. Το χαρακτηριστικό που έκανε τόσο δημοφιλείς από την πρώτη στιγμή τους ήρωές της ήταν το ότι για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στο κοινό ρεαλιστικοί υπερήρωες με ανθρώπινα χαρακτηριστικά και προβλήματα με τους οποίους μπορούσε να ταυτιστεί και να κατανοήσει ο αναγνώστης. Από τη δεκαετία του '60 έως σήμερα η Μάρβελ παραμένει η μια από τις δύο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες του χώρου.
Στις 31 Αυγούστου 2009 η Μάρβελ εξαγοράστηκε από την Nτίσνευ.
To site της εταιρίας http://marvel.com/digital_comics/ φαίνεται να περιέχει πολλές πληροφορίες για το κοινό των κόμικς και βλέπουμε πως υπάρχει μια εξέλιξη και προσαρμογή στις τάσεις της νέας εποχής.Πλέον οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν τα αγαπημένα τους κόμικς μέσω της ιστοσελίδας και να μπορούν να ενημερώνονται για τυχόν εξελίξεις των χαρακτήρων τους.
   
digital comics -Marvel.
 Η Marvel φαίνεται να έχει εδραιώση τη θέση της στο internet και στα social media.Υπάρχουν πάρα πολλά blog που μπορεί να επισκεφθεί κανείς και να πάρει πληροφορίες για ό,τι θέλει σχετικά με την εταιρεία και τα κόμικς της.Ακόμα και στο youtube έχει το δικό της κανάλι για να μπορεί να εκπέμπει για τους αγαπημένους της φίλους live εκπομπές και trailes ή sneak previews ..Συγκεκριμένα όσον αφορά το κανάλι ..ο αριθμός προβολών είναι 5215781,Συνολικές προβολές μεταφόρτωσης:179136986, Μέλη:175384.Η εταιρεία δραστηριοποείται και στο Facebook,αλλά και στο Twitter.
Στο facebook η σελίδα της Μάρβελ έχει συνολικά 1,798,417 like !!!Υπάρχουν άλλες 2 σελίδες στο facebook.To comics marvel με 51.659 like και το Marvel vs capcom 3 με 224,425 like.
Εκτός απο το twitter η εταιρεία έχει account και στο myspace.MySpace: http://www.myspace.com/marvelentertainment
Όσον αφορά στο twitter φαίνεται πως πρόκειται για μια σοβαρή προσπάθεια καθώς το αccount είναι αρκετά ενεργό καθώς γίνονται tweets αρκετά συχνά και αυτό είναι πολύ θετικό,αφού υπάρχει συνεχής ενημέρωση και ενεργητικότητα για τους followers του.Επομένως θεωρείται μια εταιρεία που δεν έχει απλά ένα account απλά για να έχει ,αλλά έχει καθιερώσει το ρόλο της.Έχει όμως και πολύ θετικό ανταπόκρισμα αφού έχει 139,516 Followers και 11,296 tweets.Επιπρόσθετα κάνοντας ένα απλό search για #hashtag Marvel βρήκα πώς πολύ συχνά αναφέρεται η εταιρία με καλά σχόλια,έτσι δείχνει να έχει χτίσει ένα γερό brand ακόμα και στο διαδίκτυο και στα site κοινωνικής δικτύωσης.

Η DC Comics (ιδρύθηκε το 1934 ως National Allied Εκδόσεων) είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά για τα αμερικανικά κόμικς και τα συναφή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πρόκειται για το τμήμα εκδόσεων της DC Entertainment Inc, μια εταιρεία θυγατρική της Warner Bros Entertainment, η οποία ανήκει στην Time Warner. DC Comics παράγει υλικό που διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό γνωστών χαρακτήρων, συμπεριλαμβανομένων των Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern,  Flash, Hawkman και Aquaman. Παράλληλα έχει  εμφανίσει villains αγαπητούς στο κοινό όπως Lex Luthor, Joker, Catwoman, και Darkseid.
Τα αρχικά "DC" προήλθε από τη δημοφιλή σειρά της εταιρίας Ντετέκτιβ Comics, η οποία έγινε στη συνέχεια τμήμα της επίσημης ονομασίας της εταιρείας. DC Comics έχει την έδρα της επίσημο στο 1700 Broadway, το Midtown Manhattan, New York, New York!Η εταιρία με το site της http://www.dccomics.com/dccomics/  διαθέτει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για τους λάτρεις των κόμικς.Μπορεί κάποιος να κατεβάσει βίντεο από ήρωα που του αρέσει.Έχει τη δυνατότητα να διαλέξει κάποιο ήρωα ώς όνομα για το chat του .Μπορεί να μπει σε forum και να ανταλλάξει γνώμες και απόψεις με άλλους φίλους της εταιρίας.Ακόμα υπάρχει ενημέρωση για όλα τα νέα της εταιρίας και τα κόμικς της.Επίσης το site χωρίζεται σε Vertigo και universe καθώς και τα 2 έχουν δράση και στο facebook και το Twitter.Θα ξεκινήσω με τη παρουσία στο Facebook ,εδω βρίσκουμε το Dc official με 322,303 like και αρκετά check in.Έπειτα βλέπουμε πως υπάρχει και σελίδα Marvel vs DC ,καθώς και Dc books με 10,025 like και το Dc book presents 22,199 like.Συνεχίζουμε με το Twitter και παρατηρούμε και εκεί τη δράση της. About @DC_NATION 3,548Tweets, 224Following45,922Followers, 2,476Listed .Μετά υπάρχει το DC vertigo στο twitter με followers 10,851 ,tweets 875 .Αυτό που παρατήρησα είναι πως η DC δεν έχει κάποιο κανάλι στο youtube αλλά κάποιος άλλος φορέας πιθανόν που σχετίζεται με τη παραγωγή ταινιών κάνει post τα βίντεο.Συνολικά πιστεύω πως και οι 2 εταιρίες έχουν κερδίσει τους οπαδούς τους και τους φίλους τους και θα τους στηρίζουν σε κάθε βήμα τους.Οι διαφορές στη δράση τους είναι μικρές και όταν μιλάμε για τόσο μεγάλες εταιρίες δεν είναι σημαντικό τόσο να το αναφέρουμε.Πρόκειται για εταιρίες που νιώθουν το παλμό του κόσμου τους, εξελίσσονται και συμβαδίζουν με το πνεύμα της εποχής.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire