mercredi 4 mai 2011

Super(Osa)man

Μάθημα: Comics & Επικοινωνία
Διδάσκουσα: Λήδα Τσενέ
Ομάδα: 4ward



"Ο Οσάμα Bin Laden είναι νεκρός", θα μπορούσαμε να αναφωνούμε όλοι αν είχαν δημοσιευτεί φωτογραφίες με το μπλαβί του κουφάρι, αν αυτό το κουφάρι δεν έιχε "αδειαστεί" μυστηριωδώς στον ωκεανό, αν το σπίτι που διέμενε δεν είχε καεί, αν οι εξετάσεις DNA -που επιβεβαιώνουν το θάνατό του- έφεραν την υπογραφή ενός υπαρκτού και αξιόπιστου φορέα.
"Ο Οσάμα Bin Laden είναι νεκρός;", αναρωτιόμαστε όλοι από τη στιγμή που φωτογραφίες δεν έχουν διαρρεύσει, που το πτώμα του πιο επικίνδυνου τρομοκράτη κείτεται κάπου δίπλα στον Τιτανικό, που από το σπίτι του έμεινε μόνο η μπούρμπερη, που την αξιοπιστία των εξετάσεων DNA δεν εγγυάται κάποιος επώνυμος επιστημονικός φορέας.
Αν ο Osama bin Mohammed bin Awad bin Laden ήταν ήρωας comic, θα λεγόταν Obl, θα ήταν ο κακός της ιστορίας, το σαρίκι του θα είχε υπερφυσικές δυνάμεις, η χαρακτηριστική του δεξιότητα θα ήταν η καταστροφή κτιρίων με πάνω από 200 ορόφους και θα έμοιαζε κάπως έτσι:
Η απογείωση του comic Οσάμα θα είχε γίνει το 2001, αφού με μια κίνησή του θα είχε προκαλέσει το μίσος όλων των καλών υπερηρώων. Τα επόμενα χρόνια, θα έβρισκαν τον Obl παρατημένο στο ράφι κάποιου βιβλιοπωλείου του Πακιστάν, του Τουρκιστάν, του Αφγανιστάν και άλλων "-άν" χωρών, ενώ το τελευταίο του τεύχος θα γραφόταν στις 2 Μαίου  του 2011. Το τέλος του, όμως, δε θα ήταν τόσο άδοξο όσο στην πραγματικότητα. Ο Obl θα πολεμούσε για τουλάχιστον 10 σελίδες με τον αιώνιο Αμερικανό εχθρό του. Όχι απλώς δε θα ήταν άοπλος και απροστάτευτος σε κάποιο μακρινό χωριό του Πακιστάν, αλλά η μάχη θα δινόταν στην 9th avenue της Νέας Υόρκης. Έχοντας αξιοποιήσει όλες του τις μαγικές δυνάμεις και ανατρέποντας συνεχώς την τελική έκβαση της μάχης, ο Obl τελικά θα έχανε.
Με όρους comics, ο Obl δε θα πέθαινε ποτέ από μια απλή σφαίρα. Το τέλος του θα ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό. Ίσως χανόταν στο Νεοϋορκέζικο ουρανό πάνω στο μαγικό του χαλί και φωνάζοντας με Αραβική προφορά "I'll be back". Ίσως ένα τεράστιο διαστημόπλοιο κατέφθανε την κρίσιμη στιγμή και τον φυγάδευε σε μέρος όπου βρίσκονται και άλλοι συνάδελφοί του, όπως ο Magneto, ο dr.Doom, o Joker και ο Two-Face. Ίσως έκλεινε τη πρώτη διαθέσιμη αεροπορική θέση των American Airlines προς Ασία, μέσω του iPhone του.
Όποιο κι αν ήταν το τέλος της μάχης, η θεαματική έξοδος του κακού Obl θα συνοδευόταν από μία και μόνο φράση: 
"..to be continued"




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire