mercredi 15 juin 2011


Σε μία περίοδο που οι καταστάσεις είναι έκρυθμες προτείνουμε μία διαφημιστική καμπάνια στόχος της οποίας είναι να προβάλλει την Αθήνα από μία άλλη οπτική γωνία, εκείνη που θα βρίσκει έρεισμα στην παλιά της αίγλη και θα δανείζεται στοιχεία του σήμερα με έναν εναλλακτικό τρόπο.

Concept είναι η επιστροφή των θεών του Ολύμπου στην πρωτεύουσα. Παρακολουθούμε την ενσωμάτωσή τους στη νέα πραγματικότητα.

Copy strategy

Target group

18-45 που επισκέπτονται την Ελλάδα

Positioning

Αθήνα, η πόλη του πολιτισμού και της διασκέδασης, ιδανική για ξεχωριστές στιγμές.

Benefits

Ιστορία-Κουλτούρα

Ψυχαγωγία-Διασκέδαση

Reason to believe

Μνημεία-Αξιοθέατα

Clubs-Ταβέρνες-Μουσική

Υπογραφή

Gods are back to Athens

Τόνος/Ύφος

Ανάλαφρος, διασκεδαστικός, παιγνιώδης, χιουμοριστικός

Creative brief

Τι θέλουμε ο καταναλωτής να:

Σκεφτεί: «Πρώτη επιλογή τουρισμού η Αθήνα»

Αισθανθεί: «Προορισμός για πνευματική καλλιέργεια και ψυχαγωγία»

Κάνει: Να επισκεφθεί την πόλη μας

Το σημαντικότερο μήνυμα:

«Θα περάσω μαγευτικά στην Αθήνα»

Εργαλεία επικοινωνίας:

Διαφήμιση

Direct marketing

Τηλεοπτική διαφήμιση

Νετ

Mad

Rik (Κύπρος)

Καταχωρήσεις

Περιοδικά

Διακοπές

Vacations

Προβολή σε αεροδρόμια:

Ελ.Βενιζέλος

Αεροδρόμια: Κύπρου, Ρωσία και Ιταλίας

Social Media

Fb Page

Twitter account

Σενάριο

The Olympian Gods are visiting Athens. Are you not?

Ο Δίας, ο βασιλιάς των θεών. Τα τελευταία 2000 και κάτι χρόνια φαίνεται πως οι Έλληνες το ξέχασαν αυτό. Ο Ερμής έπαψε να φέρνει τα μηνύματα των Ολύμπιων προς τους θνητούς και όλοι έμαθαν να ζουν χωρίς αυτούς. Η Αθήνα, όμως, η πρωτεύουσα της όμορφης Ελλάδας, πάντα κάτι κρατάει από αυτούς, πάντα το πνεύμα τους κυκλοφορούσε στους πολυσύχναστους πια δρόμους της και τα τουριστικά της αξιοθέατα. Αυτό κατάλαβαν οι θεοί και θέλησαν να επιστρέψουν αυτό το καλοκαίρι για να μπορέσουν να διεκδικήσουν την παλιά τους αίγλη και να αγαπηθούν και πάλι από τους ανθρώπους. Αυτή τη φορά, όμως, πλησίασαν πολύ περισσότερο τους θνητούς και να γευτούν κάτι από τη ζωή τους στη μοντέρνα πια Αθήνα.

Έτσι, ο Ερμής έπιασε και πάλι δουλειά και ανακοίνωσε ότι οι θεοί ξανακατεβαίνουν στην Αθήνα, μόνο που χρειάστηκε να γυρίσει για να προειδοποιήσει τους θεούς για τα πολλά και διαφορετικά πράγματα και καταστάσεις που θα αντίκριζαν. Παρόλη την ανησυχία του Ερμή για τη νέα κάθοδο των θεών στην Αθήνα, οι ίδιοι δεν έχασαν χρόνο και με μπροστάρη το Δία, όπως πάντα, άρχισαν να επισκέπτονται την πρωτεύουσα.

Το ζευγάρι Δία και Αθηνάς, αμέσως προσαρμόστηκε στη νέα πραγματικότητα. Η Ακρόπολη και η Πλάκα έγιναν τα αγαπημένα τους σημεία, με αποτέλεσμα ο Δίας να ξεχνιέται πολλές φορές πηγαίνοντας για ποτά και για κουβέντα. Η Ήρα είχε ηρεμήσει από τις ερωτικές του ατασθαλίες, αλλά συνέχιζε να του υπενθυμίζει το παρατσούκλι «Ξένιος» που του είχαμε κολλήσει παλιά και φάνηκε να ξεχνάει, αφήνοντας τους καλεσμένους του να περιμένουν, ενώ εκείνος διασκέδαζε στα γραφικά μαγαζιά της Πλάκας και του Μοναστηρακίου. «Όλο τρέχεις για ποτά στην Πλάκα», του έλεγε χαρακτηριστικά, προσπαθώντας να τον περιορίσει λίγο.

Από την άλλη, η Αθηνά, η μονάκριβη κόρη του Δία, παρατηρούσε τα σπουδαία ιστορικά μνημεία της Αθήνας από διάφορες χρονικές περιόδους, αγνοώντας τον καυτό ήλιο και τη ζέστη. Βλέποντας με μεγάλο ενδιαφέρον τα σημεία – σταθμούς στην ελληνική ιστορία και κουλτούρα, η Αθηνά σκέφτηκε πως η πρωτεύουσα των Αθηνών παρά τις αντιξοότητες της σημερινής εποχής καταφέρνει και κρατάει το θαυμαστό της πνεύμα μέσα από όλα αυτά τα οικοδομήματα και το εξαιρετικό τους περιεχόμενο.

Την ίδια ώρα ο Άρης, ο θεός του πολέμου, δεν έχασε την ευκαιρία να περάσει από το επαναστατημένο Σύνταγμα και τους «Αγανακτισμένους» του. Η κατάσταση του μύρισε μπαρούτι, αλλά πηγαίνοντας εκεί, διαπίστωσε ότι παρά τον υπαρκτό θυμό και την αγανάκτηση, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν για να επικοινωνήσουν, να συζητήσουν και να προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματά τους. Βέβαια, οι τεταμένες, θερμόαιμες στιγμές του ελληνικού ταμπεραμέντου δεν έλειψαν και τον έκαναν να αισθανθεί και πάλι πολέμαρχος.

Και επειδή ο Δίας είχε ήδη αρχίσει να μαζεύεται από την Ήρα από τα στενά της Πλάκας, τη θέση του στη νυχτερινή διασκέδαση είχαν πάρει η όμορφη Αφροδίτη, αλλά και ο γνωστός για τις ικανότητές του στη γευσιγνωσία και την οινοποσία, Διόνυσος. Η Αφροδίτη γνωρίστηκε αμέσως με τον πιο ωραίο κόσμο της πόλης (και δεν είναι λίγος) και ακολούθησε τις προτάσεις του για το καλύτερο νυχτερινό clubbing στην πρωτεύουσα. Η παραλιακή ζώνη διασκέδασης ιδιαίτερα, και δευτερευόντως το εναλλακτικό κέντρο, κράτησαν τη όμορφη θεά και το κοινό που την ακολούθησε, σε πολύ καλή και δυναμική διάθεση. Και όλα αυτά όσο ο Διόνυσος πραγματοποιούσε γλέντια από τα παλιά με γνήσιο, εγχώριο κρασί και πολύ νόστιμο, παραδοσιακό φαγητό.

Την φιλοξενία των Ελλήνων και την οικογενειακή ατμόσφαιρα σε σπίτια και ξενοδοχεία θέλησε να ελέγξει η θεά Εστία. Εκτός φυσικά από τον έλεγχο, η ίδια καλούσε και συνεχίζει να καλεί τους ξένους και Έλληνες τουρίστες στην πρωτεύουσα, με σκοπό οι ίδιοι να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις διακοπές τους.

Τέλος, το ζεστό κλίμα που χαρακτηρίζει την Αθήνα το καλοκαίρι δε μπορεί να αντιμετωπιστεί καλύτερα, παρά με ένα μπάνιο στις θάλασσες γύρω από αυτήν. Ο Ποσειδώνας ως υπεύθυνος για την υδάτινη ισορροπία, καλούσε τους πάντες να απολαύσουν το μπάνιο και τα όμορφα νερά μαζί του. Ο ίδιος έδειχνε πολύ ικανοποιημένος με αυτήν την εξέλιξη στις αρμοδιότητές του και δε δίσταζε να βρίσκεται πολύ κοντά με τους υπόλοιπους κολυμβητές.

Οι προτεινόμενες εικόνες θα βρίσκονται στα περιοδικά που αναφέραμε και στα περιοδικά των αεροδρομίων. Επίσης προτείνουμε να γίνουν graffiti σε εγκαταλελειμμένα νεοκλασικά κτίρια στην Πλάκα.

Ακολουθούν οι εικόνες-storyboard που θα δεσπόζουν σε εμφανή σημεία της πόλης και θα κοσμούν τις σελίδες των περιοδικών, καθώς και το video που προτείνουμε για την τηλεοπτική διαφήμιση. (Το video στις καμπίνες των αεροπλάνων θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τη θερμοκρασία και γενικότερα για τον καιρό της Αθήνας λίγο πριν την προσγείωση στην πόλη)



















NTIM TEAM new generation
Αντωνίου Μαρία-Θάλεια
Γκιούντιτσε Τζίνα
Θάνο Ινές
Μαραγκός Άγγελος
Μέντης Νεκτάριος

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire