mercredi 15 juin 2011


Οδική Ασφάλεια

Τελική Εργασία

Versus

Μαριάννα Γεωργίου ,Δήμητρα Κακάρα

Τα τελευταία χρόνια τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν τη βασικότερη αιτία θανάτου στην Ελλάδα .Τα στοιχεία έρευνας που προκύπτουν είναι ανησυχητικά αν σκεφτούμε ότι περισσότεροι από 5 ανθρώπους την ημέρα χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους. Βασική αιτία είναι η επιθετική οδήγηση, το κακό και χωρίς σήμανση οδικό δίκτυο(χωρίς συντήρηση ιδιαίτερα το επαρχιακό οδικό δίκτυο) οι πολλαπλές παραβιάσεις των οδηγών, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ καθώς και η έλλειψη κυκλοφοριακής αγωγής. Πρέπει να αναφερθεί ότι η πλειονότητα των ατυχημάτων (53,5%) αφορά νέους από 15 έως 19 ετών.

Επίσης, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Michigan η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας που καθημερινά βομβαρδίζει τη ζωή μας συμβάλλει στην αύξηση των ατυχημάτων. Συγκεκριμένα, η απόσταση της προσοχής περιμένοντας ένα sms ή ένα e-mail έχει οδηγήσει σε αύξηση των τροχαίων κατά 42% από το 2005 έως το 2008.

Όλοι μας γνωρίζουμε τους κανόνες οδικής ασφάλειας, όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που τους εφαρμόζουν. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τη σοβαρότητα των τροχαίων ατυχημάτων και να αναπτύξουμε άμεση οδική συνείδηση.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Copy Strategy

Target group: Νέοι (άνδρες-γυναίκες), ηλικίας 18-30 ετών

Positioning: Καθημερινά 5 στους 10 ανθρώπους χάνουν τη ζωή τους στο δρόμο. Η τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Η διαμόρφωση συνείδησης οδικής ασφάλειας δείχνει την κατεύθυνση για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Όφελος: ασφάλεια ,συνείδηση και υπευθυνότητα

Υποστήριξη: Υιοθέτηση και εφαρμογή κανόνων οδικής ασφάλειας για την πρόληψη και αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων

Υπογραφή: ’Αγαπώ τη ζωή, οδηγώ με προσοχή’

Ύφος/τόνος:ανάλαφρο,χιουμοριστικό,νεανικό,κινούμενα σχέδια

Creative Brief

Target group: νέοι ηλικίας 18-30

Στόχος: εφαρμογή των οδικών κανόνων ασφάλειας

Τι θέλουμε να σκεφτεί: “τηρώντας τους κανόνες της οδικής ασφάλειας σώζω τη ζωή μου”

Τι θέλουμε να νιώσει: “έχω μεγάλη ευθύνη όταν οδηγώ”

Τι θέλουμε να κάνει: υπεύθυνη οδήγηση σύμφωνα με τον κ.ο.κ

Ποιο είναι το σημαντικότερο μήνυμα (όφελος) που θέλουμε να περάσουμε: ασφάλεια και οδική συνείδηση

Πώς θα το υποστηρίξουμε: εφαρμογή κανόνων οδικής ασφάλειας

Εργαλεία επικοινωνίας

Τηλεόραση

Η τηλεοπτική διαφήμιση θα παίξει τους θερινούς μήνες που θα πραγματοποιηθεί και η καμπάνια. Σκοπός μας είναι να την προσέξει και να κατανοήσει το θέμα ο τηλεθεατής καθώς επίσης και να προκαλέσουμε αναγνωρισιμότητα.

Τύπος

Το Drive Magazine καθώς επίσης και οι 4τροχοί θα περιλαμβάνουν ολοσέλιδες καταχωρίσεις της καμπάνιας, τους καλοκαιρινούς μήνες, ενημερώνοντας τους αναγνώστες για το θέμα της

Τα περιοδικά αυτά επιλέχθηκαν καθώς απευθύνονται σε ηλικίες 18-40, έχουν μεγάλη αναγνωσιμότητα, είναι νεανικά, μοντέρνα και συγκεντρώνουν τις υψηλότερες πωλήσεις στο χώρο των περιοδικών αυτοκινήτου.

Θα τοποθετηθούν ένθετα στις κυριακάτικες εφημερίδες Έθνος και Βήμα,

Θα τοποθετηθούν ολοσέλιδες καταχωρίσεις στις εφημερίδες Lifo και City Press που είναι τοποθετημένες σε stand σε κεντρικά σημεία στο δρόμο, έξω από το μετρό, σε καφετέριες κ.α. Αποτελούν σημαντική πηγή ενημέρωσης και καλύπτουν μεγάλη θεματολογία.

Διαδίκτυο

Θα ανανεωθεί η υπάρχουσα ιστοσελίδα της οδικής ασφάλειας (www.odikiasfaleia.com) με καινούργιες καταχωρήσεις και πληροφορίες για την καινούργια καμπάνια.

Υπαίθρια Διαφήμιση

Τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες θα πραγματοποιηθεί σε 100 κεντρικά σημεία της Αθήνας και 100 στη Θεσσαλονίκη. Θα εγκατασταθούν τεράστιες αφίσες οι οποίες θα δείχνουν το μότο του διαφημιστικού σποτ ‘αγαπώ τη ζωή, οδηγώ με προσοχή’. Έτσι η καμπάνια μας θα αποκτήσει γρήγορη δημοσιότητα.

Συγγραφή Σεναρίου

Είναι γύρω στο 1990 σε μια αστική πόλη της Ελλάδας, μια παρέα 2 παιδιών ενός κοριτσιού και ενός αγοριού κάθονται στο δωμάτιο του αγοριού και παίζουν.

1ο frame

Μέσα στο δωμάτιο υπάρχουν χιλιάδες μινιατούρες αυτοκινήτων της εποχής. Το κοριτσάκι ονομάζεται Ζωή και το αγοράκι Πέτρος. Τα παιδιά ασχολούνται μόνο με τα αυτοκινητάκια και δείχνουν πολύ χαρούμενα με αυτά, καθώς συζητούν για το πώς μπορούνε να αποκτήσουν και άλλα. Παράλληλα υπάρχει πλάνο που θα δείχνει το δρόμο σχεδόν άδειο, χωρίς πολλά αυτοκίνητα.

20 frame

Μετά από περίπου 7 χρόνια η Ζωή και ο Πέτρος έχουν γίνει έφηβοι. Όμως το πάθος τους για τη συλλογή μινιατούρων δεν έχει σταματήσει, μέχρι και τώρα τους αρέσει να συλλέγουν διάφορες μινιατούρες από γνωστά αυτοκίνητα. Παράλληλα με το πάθος τους η Ζωή έχει αποκτήσει πρόσφατα μια vespa και ο Πέτρος μόλις έχει αρχίσει να οδηγεί το αυτοκίνητο του πατέρα του. Έτσι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν όσες βόλτες θέλουν.

3ο frame

Ύστερα από 10 χρόνια η Ζωή και ο Πέτρος είναι πλέον ζευγάρι. Και οι δύο έχουν αποκτήσει ακριβά αυτοκίνητα λόγω του πάθους τους με τους 4 τροχούς. Η καθημερινότητά τους είναι αρκετά δύσκολη λόγω των πολλών ωρών εργασίας και των δύο. Με αποτέλεσμα να βρίσκονται πολλές ώρες στους δρόμους, όπου πλέον είναι ασφυκτικά γεμάτοι, με πολλή κίνηση.

4ο frame

Το επόμενο πλάνο θα ξεκινάει με την αναχώρηση του ζευγαριού για το σαββατιάτικη εξόρμηση στην εξοχή. Ο Πέτρος είναι έτοιμος αρκετή ώρα και περιμένει τη Ζωή στο αμάξι. Κατεβαίνει η Ζωή και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν.

5ο frame

Το ταξίδι ξεκινάει με πολλή χαρά και πάθος από τους 2 ήρωες. Η Ζωή μέσα στη τρελή ανεμελιά της ξεχνάει να φορέσει ζώνη. Παράλληλα συζητούν και δείχνουν ευδιάθετοι και ξαφνικά ο Πέτρος περνάει με κόκκινο ένα φανάρι. Το αποτέλεσμα είναι η Ζωή να χάσει τη ζωή της.

6ο frame

το τελευταίο πλάνο θα δείχνει τον Πέτρο να προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή χωρίς τη Ζωή του. Και η σκηνή θα κλείνει με τη φράση Αγαπώ τη Ζωή, οδηγώ με προσοχή’

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire